Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
Sunt un om normal, îmi place să cred. De dorul jurnalului meu cu coperți verzi din piele și foi galbene, neliniate, m-am apucat sa scriu aici. Sper să vă placă. Si dacă nu vă place, eu tot o să scriu. O să scriu pentru mine și pentru sufletul meu...

cum preferati sa va vopsiti peretii in living?

duminică, 27 ianuarie 2008

domus - septembrie 2007


Cate nu ne-am dorit coltisorul nostru, in care sa ne putem reculege, sa ne citim revistele speciale pentru femei, sa ne bem cafeluta si sa ne reamintim ca suntem femei . Din fericire pentru un astfel de “cuibusor” nu e nevoie de mult spatiu, ci doar de putina imaginatie.
In primul rand coltisorul nostru intim nu trebuie sa iasa din tiparul general al camerei in care este amplasat. Trebuie sa se integreze perfect, sa nu fie ostentativ, ci doar discret. Asta ii confera caracterul de intimitate.
Daca este amplasat langa o fereastra, poate fi folosit atat pentru lecturare, machiaj sau pur si simplu admirare in oglinda, cu draperiile stranse, cat si pentru o clipa de relaxare, cu lumina opturata de draperii si cu o muzica discreta in fundal.
Daca te-ai hotarat sa-l amplasezi intr-un colt intunecat, o lampa discreta cu lumina colorata ii va conferi un farmec aparte. Aceeasi lampa, daca are intensitate reglabila, o poti folosi cand te machiezi sau iti aranjezi parul.
Este bine ca in acest loc sa amplasam un scaun, un fotoliu sau o sofa imbracate in materiale moi, pufoase si obligatoriu naturale. Culorile trebuie sa fie calde, linistitoare (crem, galben, verde pai, orange). In fata scaunului sau fotoliului putem amplasa un pouf, cu buzunare laterale, cu dublu scop: picioarele pot fi sprijinite comod pe el iar in buzunare putem depozita revistele preferate.
In dreapta noastra o masuta joasa, usor accesibila este foarte indicata. Pe ea vom pune paharul de bautura, cutia cu bomboane de ciocolata si telefonul (chiar nu e momentul sa te ridici sa raspunzi la telefon). Oglinda este evident nelipsita, iar o polita amplasata strategic sub ea va fi suficienta pentru depozitarea “ustensilelor” de infrumusetare.
Lampa inalta cu lumina directionala si intensitate reglabila nu trebuie sa lipseasca. Poate fi o lampa metalica, cu design modern sau una cu abajur din sticla colorata si picior auriu. Sunt la mare cautare lampadare cu abajur aurit sau placat cu pietre sau bucati de sticla colorata.
Coltisorul nostru intim poate fi completat cu o floare impresionanta in ghiveci sau o vaza inalta in care putem pune cateva fire de bambus.
Si inca un mic detaliu: pe un perete lateral poti pune poza ta de la nunta (atunci ai fost cea mai frumoasa), a copilul tau zambind sau a unui animalut preferat. Te va face sa zambesti de fiecare data cand o vei vedea. O draperie voluptoasa din tafta sau catifea si niste pernute din acelasi material si culoare, aruncate pe fotoliu si pe jos la picioarele tale ii vor conferi o personalitate aparte, extrem de feminina locsorului tau intim.

Niciun comentariu:

flux-reflux

Clicky Web Analytics