Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
Sunt un om normal, îmi place să cred. De dorul jurnalului meu cu coperți verzi din piele și foi galbene, neliniate, m-am apucat sa scriu aici. Sper să vă placă. Si dacă nu vă place, eu tot o să scriu. O să scriu pentru mine și pentru sufletul meu...

cum preferati sa va vopsiti peretii in living?

duminică, 27 ianuarie 2008

domus - decembrie 2007


Cand vine vorba de o recompartimentare a unui spatiu existent (casa sau apartament) toata lumea se gandeste la spart pereti si construiti altii in alt loc. Putin insa stiu ca o compartimentare cu stil poate fi creata numai din accesorii. Cand intr-un spatiu avem mai multe functiuni, le putem separa cu succes cu diverse accesorii, prin lumini sau textura pardoselii.
Intr-o garsoniera, de pilda, putem crea un spatiu de dormit in aceeasi camera in care ne uitam la tv prin amplasarea unei draperii semitransparente in jurului patului, in genul unui baldachin, fara a optura cu aceasta fereastra.
Biroul intr-o sufragerie poate fi in aceeasi nuanta cu mobilierul livingului, insa pentru a delimita zona de lucru de zona de zi putem sa ne jucam cu textura pardoselii. La un parceht mat in living putem sa plasam in zona biroului o carpetica in culori calde, cu imprimeuri simple, geometrice.
In dormitor nu avem un loc al nostru unde sa ne schimbam. De dressing nici nu poate fi vorba. Putem sa rezolvam acest lucru prin delimitarea unui coltisor printr-un paravan, din lemn cu panza multicolora. O perdea de lumina poate ajuta si ea la delimitarea spatiilor.
Putem alege si niste corpuri de iluminat voluminoase, cu lumina directionala. Ne vor ajuta sa punem in valoare un sigur coltisor dintr-o camera, sau o intreaga zona.
Sa nu uitam ca o planta poate indeplini si ea rol de separare a spatiilor, daca este amplasata corespunzator.
Putem sa ne folosim de orice accesoriu din casa pentru a realiza o recompartimentare fara sa facem mizerie si galagie. Totul e sa ne folosim la maxim imaginatia si sa nu incalcam cateva reguli elemnetare de design: maxim 3 culori din care doar una puternica, multa lumina si materiale complementare (metal cu sticla, lemn cu fier, piele naturala cu textile naturale, textile sintetice cu plastic, etc.)

Niciun comentariu:

flux-reflux

Clicky Web Analytics